"Blue Light filter" tehnologija

starspex community

  29/05/2020

Što je plavo svjetlo?

“Blue light” ili “Plavo svjetlo” je prirodni fenomen te je kao takvo prisutno tokom dana i pomaže nam da ostanemo budni. Međutim, plavo svjetlo je i dio spektra umjetnog svjetla (high energy visible light – HEV) nastao kao rezultat modernog života, te smo u današnjem high-tech svijetu stalno izloženi plavom svjetlu koje se emitira od LCD i LED ekrana.

Najvažniji izvor plavog svjetla na otvorenom je sunce, a unutarnji izvori plavog svjetla su digitalni ekrani i umjetna rasvjeta.

Naše oči, odnosno očna leća, ne može sama blokirati plavo svjetlo, te ono prolazi do mrežnice koja je najosjetljiviji dio oka. Iz tog razloga, prevelika izloženost “plavom svjetlu” uzrokuje crvenilo i iritaciju očiju, umor u očima, suhe oči, glavobolje, umor i pospanost te dugoročno oštećenje očiju.

Koje su prednosti “blue light” naočalnih leća?

Blokiraju štetno plavo svjetlo od LCD i LED ekrana

”Blue light” leće blokiraju štetno plavo svjetlo koje emitiraju LCD i LED ekrani stoga će rad ispred računala s ovom lećom biti puno ugodniji za vaše oči te će dugoročno spriječiti oštečenje očiju

Blokiraju štetno plavo svjetlo od svjetlećih reklama

Štetno plavo svjetlo nalazi se I van kao rezultat svjetlećih reklama, semafora. Ove leće blokriaju i takvo štetno plavo svjetlo te stoga čini vožnju puno ugodnijom.

Prednost za djecu i tinejdžere

Djeci i tinejdžerima se pogotovo preporučuju “blue light” leće zbog povećane osjatljivosti njihovih očiju na UV i plavo svjetlo.

UV zaštita

Blue light leće pružaju 100% UVA i UVB zaštitu.

Smanjuju umor očiju

Plavo svjetlo utječe na umor očiju. Blue light leće preporučuju se za sve koji više od 6 sati dnevno koriste računalo, mobitel ili TV.

Newsletter
Prijavi se na naš newsletter i ostvari pravo na besplatnu dostavu!